Ens ha deixat el company militant a la CNT, en ANTONI FONT MORÉ.

Enviado por cnt_super el Mié, 12/06/2024 - 09:42
Image

Aquest dilluns dia 10 de juny, ens ha deixat el company i militant, ANTONI FONT MORÉ als 91 anys. Exiliat de la nostra ciutat, afiliat i militant de la CNT, tant a l’exili com en el seu retorn. Va ser uns dels fundadors de l’Associació per a la recuperació de la memòria històrica de Catalunya (ARMHC), i va ser reconegut pel seu compromís i lluita antifranquista per molts municipis a França per la seva tasca per a recuperar els cossos de molts companys republicans morts i assassinats a l’exili. A nivell de Catalunya va intentar recuperar molts llocs i tombes de soldats republicans i membres assassinats del maquis.

És el responsable del descobriment al Cementeri de soldats republicans enterrats en fosses en aquest. Va obligar a l’Ajuntament al seu reconeixement i fer l’espai de record a aquests soldats oblidats.

Era fill d’exiliats republicans de la CNT. Va treballar per a la Memòria Històrica a Terrassa i Catalunya. Un defensor de la justícia social i de l’ideari anarco sindicalista al que estava compromès.

La CNT ha perdut a una gran persona, un militant de llarga tradició i conviccions, i com a molts dels nostres militants, una gran pèrdua per la organització, per la ciutat i d’un referent que no oblidarem. Persones com ell, han donat força i exemple a la nostra organització, i cada pèrdua és un fet lamentable, perquè anem perdem part de la nostra memòria històrica i referents de la nostra organització, i exemple d’honestedat i compromís.

No t’oblidarem i el teu exemple força per l’organització i els futurs militants i afiliats.

Añadir nuevo comentario

HTML Restringido

  • Etiquetas HTML permitidas: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Saltos automáticos de líneas y de párrafos.
  • Las direcciones de correos electrónicos y páginas web se convierten en enlaces automáticamente.
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

De quina ciutat és aquest sindicat?

https://cntt.chickenkiller.com/articulo/ens-ha-deixat-el-company-militant-la-cnt-en-antoni-font-more-0
https://cntt.chickenkiller.com/articulo/ens-ha-deixat-el-company-militant-la-cnt-en-antoni-font-more-0